Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δωσίλογοι και δωσιλογίσκοι δίνουν μάχη για τα αυτονόητα


Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 UNFOLLOW http://unfollow.com.gr/

Σύντροφος Κέιν

Αν καταλάβαμε κάτι από την επίσκεψη του σεβάσμιου πάστορα προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα καλύτερα στέκια των ελληνόφωνων βλαχομπουρζουάδων είναι πως το ντοβλέτι δεν ανήκει πλέον μόνο σε διαπλεκόμενους. Το πάνω χέρι έχουν πάρει οι δωσίλογοι, οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά και ποσοτικά. Δεν χρειάζεται να τρέχουν να φοράνε κουκούλες μες στο κρύο, να δείχνουν μια ντουζίνα χωρικούς στο ντούκου για να πάρουν το παραδάκι ημών το επιούσιον και την άδεια να συνεχίσουν την άλλη μέρα ως μαυραγορίτες.
Από την άνεση υπουργικών και δικηγορικών γραφείων, μιντιακών συσκέψεων, δεξιώσεις συνεδρίων και γευμάτων με την ευγενική χορηγία του βαθέος παρακράτους της διαπλοκής, φορώντας τα καλύτερα χαμόγελα, τρώγοντας τα καλύτερα catering, χωρίς κουκούλες παρά μόνο με ένα έξυπνο κινητό στο χέρι, οι μνημονιακοί δωσίλογοι ζυμώνονται στις σωστές αναλογίες και αποφασίζουν ποια επαγγελματική ομάδα θα θυσιάσουν για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μαυραγοριτών που κάθε μέρα τζογάρουν στην απελπισία σου. Σήμερα οι ναυτεργάτες, αύριο οι δάσκαλοι, μεθαύριο οι καθηγητές, αργότερα ποιος ξέρει.



ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΛΑΔΑΔΩΝ
Αλλά, βλέπεις οι δωσίλογοι επιβιώνουν γιατί πάντα κάποιος απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα ελπίζει ότι μια σφαίρα μπορεί να αστοχήσει, κάποιος εκτελεστής μπορεί να συγκινηθεί, κάποιος άλλος θα μπει στη θέση του, κάποιο τελοσπάντων θαύμα θα γίνει και θα σωθεί. Και πράγματι καμιά φορά το θαύμα γίνεται. Στην τελική πόσοι οδηγήθηκαν σε απόσπασμα; Μια πολύ μικρή μειοψηφία σε σχέση με αυτούς που επιβίωσαν και είχαν το προνόμιο να δουν τον δωσίλογο της γειτονιάς τους που, αφού πρώτα έκανε καριέρα ως γερολαδάς, μετά πήρε εργολαβία το έθνος, πουλώντας πατριωτική συνείδηση και εθνικοφροσύνη στους νεκρωμένους επιβιώσαντες. Εντέλει, ποιον αφορά η σωτηρία αυτής της χώρας;



Τη στιγμή που κάποιοι αυνανίζονται στην γκουρμέ ιδέα μιας Πανεπιστημίου όπου θα εφαρμοστούν επιτέλους οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις δροσισμού για να μπορούν οι ίδιοι να κάνουν χαρούμενες ορθοπεταλιές και να παριστάνουν τους κοσμοπολίτες του Σαββατοκύριακου, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους λιωμένοι από την ανεργία. Όσοι έχουν αντοχές και είναι καλύτερα οργανωμένοι θα βρεθούν σε κάποιον από τους δρόμους του κέντρου να διαμαρτυρηθούν.

«ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ένταση έξω-μέσα στη Βουλή», διαβάζουμε σε ένα από τα θέματα της Εφημερίδας των Συντακτών. «Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί το συνταγματικώς προβληματικό νομοσχέδιο για τα λουκέτα σε φορείς του Δημοσίου και τις απολύσεις εργαζομένων. Μετωπική Κυρ. Μητσοτάκη – Παν. Λαφαζάνη και διαγκωνισμός βουλευτών για εξυπηρέτηση “ημετέρων”. Την ίδια ώρα αλυσοδεμένοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν ενάντια στις κυβερνητικές “μεταρρυθμίσεις”». Χθες δεν έγραφαν τα Νέα κάτι γι” αυτό το θέμα;

Στο πρωτοσέλιδο των Νέων του Βενιζέλου δεν θα δεις ποτέ τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, για τους οποίους στις 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται το οκτάμηνο διαθεσιμότητας χωρίς να έχουν επανατοποθετηθεί μέσω του λεγόμενου προγράμματος κινητικότητας.

Μετά από έναν αιώνα το ελληνικό κράτος προχωρά σε απολύσεις 1.845 μόνιμων εκπαιδευτικων από την τεχνική εκπαίδευση, αυτήν που τα Νέα του Βενιζέλου χαρακτήριζαν χθες ως στοίχημα που δεν πρέπει να θεωρείται «αποπαίδι» της Παιδείας. Τα Νέα αποθέωσαν το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που «έρχεται την κατάλληλη στιγμή» (μαζί με τον Μητσοτάκη) και μίλησαν για «διέξοδο σε χιλιάδες νέους». Αυτά θα δεις στο πρωτοσέλιδο των Νέων. Και σήμερα θα δεις χειρότερα, καθώς νιώθουν την ανάγκη να επανέλθουν ως επίμονοι και δύσκολοι γερολαδάδες ή στην καλύτερη περίπτωση ως δακρυσμένοι πάστορες.

Χτες, λοιπόν, ήταν «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ». Με το που καταδεικνύεται η γελοιότητα να μιλάς για ένα τέτοιο στοίχημα και την ίδια στιγμή να απολύεις καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, τα Νέα επανέρχονται εκνευρισμένα με τη «ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»

«Η κατάργηση των φορέων του Δημοσίου που – για λόγους αντικειμενικούς – δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης θα έπρεπε να είναι μια αυτονόητη πράξη, πέρα και έξω από τις απαιτήσεις των δανειστών. Ωστόσο, όπως διεφάνη στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, στην Ελλάδα τίποτε δεν είναι αυτονόητο… Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό – και δεν είναι το μοναδικό: για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη ούτε καν η κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας – κι ας μην υπάρχει πλέον… η λίμνη. Προφανώς έχουν δίκιο εκείνοι οι οποίοι ζητούν να μην καταλήξει μια τέτοια διαδικασία σε «οριζόντιες», μαζικές απολύσεις υπαλλήλων – πολλοί εκ των οποίων έχουν πολύ σημαντικά προσόντα και σίγουρα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις. Ομως η Ελλάδα της κρίσης δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί Οργανισμούς – απολιθώματα που διαθέτουν μόνο διοικητικά συμβούλια και παράγουν μηδενικό έργο!»

Ο GENARATOR ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΤΗΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ
Αλλά, ας δούμε πώς λειτουργεί ο generator του δωσίλογου:

1. Ποτέ δεν θα σου εξηγήσουν με ξεκαθαρά λόγια. Πετάνε ένα «για λόγους αντικειμενικούς» και καθαρίζουν.

2. Επιπλεον, αυτοί οι λόγοι είναι και «αυτονόητοι». Έχουν συζητηθεί στα πριβέ σαλόνια, δεν ρωτάς, ακολουθείς, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων σου στις διάφορες ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ κλπ (δεν βγαίνει έτσι εύκολα ο πασόκος από μέσα σου, είσαι ένας ήρωας του θεάτρου Σκιών που ξέρει πάντα να επιβιώνει, ως προς αυτό είσαι πολύτιμο κομμάτι μιας πανευρωπαϊκής συλλογικής παράδοσης).

3. Πετάμε την εξυπνάδα για τη λίμνη Κωπαΐδας γιατί δεν υπάρχει πλέον (τρεις τελίτσες) η λίμνη, αλλά δεν λέμε ότι ο οργανισμός δεν έχει έργο την αποξήρανση αλλά τη διαχείριση της αποστράγγισης, των φραγμάτων, των αντλιοστασίων, της κατανομής ρεύματος και νερού και γενικά της διαφύλαξης του υδάτινου πλούτου σε μια τεράστια περιοχή, ώστε να μην ξαναγίνει βάλτος και κινδυνεύσουν οι γραφίδες των Νέων να μην φάνε το καλαμπόκι τους πρωί πρωί. Ίσως, αυτός να είναι ο μοναδικός επιτυχημένος οργανισμός του ελληνικού δημοσίου, καθώς αυτό είναι το μοναδικό μεγάλο έργο του ελληνικού κράτους που δεν βάλτωσε, όπως βάλτωσαν τα μεγάλα έργα της ισχυρής Ελλάδας των Νέων του Σημίτη. Αλλά, στην τελική, μόνο ο οργανισμός Κωπαΐδας είναι που καταργείται; Και άντε, να δεχθούμε ότι ο οργανισμός αυτός είναι απολίθωμα. Εϊναι απολίθωμα και οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης απολιθώματα;.

4. Έχετε προφανώς δίκιο με τις «οριζόντιες» περικοπές. Όπως ο γερμανός πρόεδρος, θα επανορθώσουμε ηθικά.

5. Στην Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχουν πολυτέλειες. Ζήτω το Έθνος. Αποκλειστικά από τις εκδόσεις Γεωργιάδη.

Όπως και να “χει, αυτό το θέμα δεν είναι βασικό ούτε στην Εφσυν ούτε στα Νέα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για σένα, μικροαστέ, που νομίζεις ότι τη γλίτωσες.

Το βασικό θέμα στην Εφσυν είναι: «Ενα δισ. εξαμαρτείν – Ζητουν να επιστραφούν οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε 3.500 επιχειρήσεις – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί μη σύννομες τις ενισχύσεις σε επιχειρήσεις της περιφέρειας και η κυβέρνηση υιοθετεί αβίαστα την απόφαση αυτή».

Το βασικό θέμα στα Νέα είναι: «Κάθε τρίμηνο το φοροτεστ – Για ελεύθερους επαγγελματίες – επιχειρήσεις με στόχο την πάταξη της κλοπής του ΦΠΑ – Κάθε 90 μέρες αντί για 30 θα δηλώνονται ηλεκτρονικά έσοδα και έξοδα, από το πρώτο ευρώ, για να μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις».

Νόμιζες ότι θα τη γλιτώσεις στο εκτελεστικό; Νόμιζες ότι θα αστοχήσει η κυβέρνηση; Νόμιζες ότι θα συγκινηθεί κανένας από τους γερολαδάδες; Νόμιζες ότι είσαι από το διπλανό χωριό που δεν καίγεται; Όπως γράφουν τα Νέα χαιρέκακα «σε “τεστ αλήθειας” θα υποβάλλει η Εφορία ανά τρίμηνο – κι όχι ανα μήνα όπως είχε αποφασιστεί αρχικά – περίπου ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Με ηλεκτρονικό τρόπο θα πρέπει να καταθέτουν αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες τους, από το πρώτο ευρώ, προκειμένου να γίνονται διασταυρώσεις με στόχο την πάταξη της κλοπής ΦΠΑ αλλά και της απόκρυψης εισοδήματος».

Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΒΑΛΤΟΥ
Εσύ, επιτηδευματία, δηλαδή μπλοκάκι που η επιχείρηση σε έχει με υπερωρίες αλλά σιγά μην σε βάλει μισθολόγιο, εσύ μπλοκάκι που κόβεις κανονικά τιμολόγιο για να αποδώσεις ΦΠΑ χωρίς να σε έχει πληρώσει η επιχειρησή σου. Εσύ, επαγγελματία που το μαγαζί σου είναι έτοιμο να κατεβάσει ρολά και έχεις θρέψει γενιές και γενιές κομματόσκυλων της δικομματικής εφορίας, η κυβέρνηση των γερολαδάδων δια μέσου των Νέων που εκβίαζαν πρωθυπουργό για να πάρουν θαλασσοδάνειο – γύρευε πόσα άλλα έπαιρναν τη χρυσή εποχή της ισχυρής Ελλάδας, σε λένε κλέφτη. Σου κάνουν, όμως, τη χάρη να μην πηγαίνεις στο λογιστή κάθε μήνα. Θα σε περνάνε τρίμηνο, γιατί έβλεπαν ότι είχαν κάνει μαλακία. Αλλά, έτσι πως το παρουσιάζουν τα Νέα φαίνεται σαν μεγαλοψυχία απέναντι σε κλέφτες.

Ξέρεις κάτι; Καλά σε κάνουν. Γιατί, έχουν από κάτω τα Νέα του Δανειολήπτη διαφήμιση «Οι πέντε δήμαρχοι για τον δήμο του αύριο» και θα πας σαν κουτορνίθι Κωπαϊδας να τους ψηφίσεις. Γιατί, ως σοβαρότερος της Χρυσής Αυγής θα θελήσεις να πάρεις μέρος στην εθνική προσπάθεια όταν τελειώσει ο εφιάλτης χωρίς να σκέφτεσαι ποιους άφησες πίσω.

Θα πιάσεις μία Καθημερινή και θα διαβάσεις: «Μαξίμου: το πλεόνασμα θα διανεμηθεί – Δεν υποχωρεί ο κ. Σαμαράς» αλλά και «Ολοκληρώνονται τον Αύγουστο του 2015 τα έργα στα Τέμπη» με φωτογραφία Ράιχενμπαχ-Χρυσοχοΐδη. Ξέρεις, αυτού του πολιτικού που δεν έχει καμία σχέση με κομματικό βαθύ κράτος, που δεν διάβασε το μνημόνιο αλλά χθες «εξήρε τη συμβολή του κ. Ράιχενμπαχ».

Για το ίδιο έργο η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει «ΤΕΜΠΗ Κι άλλα “δώρα” για τους εργολάβους – Διόδια και στην παλαιά εθνική οδό, στην περιοχή των Τεμπών, θα πληρώνουν οι οδηγοί, όπως αποκάλυψαν οι εργολάβοι. Το χαράτσι ήταν καλά κρυμμένο στα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης του 2007 για τον αυτοκινητόδρομο Μαλλιακός-Κλειδί».

Ξέρεις, όμως, το πρόβλημα είναι η Κωπαΐδα. Αν καταργηθεί ο οργανισμός Κωπαΐδας θα πληρώνεις λιγότερα διόδια. Και, φυσικά, οι Έλληνες τραπεζίτες, αυτοί οι μεγάλοι πατριώτες και εθνοσωτήρες, θα διαχειριστούν από “δω και μπρος καλύτερα τα του οίκου τους αλλά και τα του οίκου σου που θα πρέπει σιγά σιγά να αδειάζεις για να αποστραγγιστεί καταλλήλως για τα επόμενα 50 χρόνια από τα έργα αποξήρανσης που εκτέλεσε ο οργανισμός του Μνημονίου.

Στον αγώνα των τραπεζιτών για μετάνοια, η Καθημερινή μπαίνει για άλλη μια φορά μπροστάρισσα, με το κύριο άρθρο «Μεγάλες τράπεζες» όπου ο πρακτορίσκος γράφει ότι «Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να έχει τουλάχιστον δύο μεγάλες, αμιγώς ιδιωτικές τράπεζες».

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η μία αλλά η άλλη θα πρέπει από τώρα να αναλάβει την αποστράγγιση της Κωπαΐδας. Τόσο νερό δεν πρέπει να πάει χαμένο. Γιατί, όπως λέει και ο πρακτορίσκος: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στην περίοδο των κρατικών τραπεζών, οι οποίες έπαιρναν αποφάσεις με βάση τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης και του κομματικού βαθέος κράτους».

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η μία αλλά η άλλη θα πρέπει από τώρα να αναλάβει την αποστράγγιση της Κωπαΐδας. Τόσο νερό δεν πρέπει να πάει χαμένο. Γιατί, όπως λέει και ο πρακτορίσκος: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στην περίοδο των κρατικών τραπεζών, οι οποίες έπαιρναν αποφάσεις με βάση τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης και του κομματικού βαθέος κράτους».

Κατάλαβες, ανόητε; Οι τράπεζες παίρνουν αποφάσεις με βάση τις εντολές της τρόικας και του βαθέος κράτους δικηγορίσκων, πρακτορίσκων, υπουργίσκων, βουλευτίσκων και άλλων δωσιλογίσκων του μνημονίου με εξαψήφιες αποζημιώσεις για τις καλές τους υπηρεσίες υπέρ ευρωπαϊκής πίστεως και αποξηραμένης πατρίδας αλλά η Καθημερινή του Εθνικού Παραλιακού Μετώπου παίζει με τις λέξεις. Λες και όταν θέλει να πάρει δάνειο η Καθημερινή για να γράφει ακροδεξιά παραληρήματα το κάθε κουτορνίθι, δεν θα επικαλεστεί την προνομιακή πρόσβαση των αλαφουζιάρηδων στο το κομματικό βαθύ κράτος. Στο τέλος, θα ανακεφαλαιοποιήσουν μέχρι και την Κωπαΐδα για να στηρίξουν κάποιον καινοτόμο χωρίς κουκούλα. Μόνο που μέχρι να γίνει αυτό το θαύμα, θα είναι πλέον αργά για εσένα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου