Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σχολείο πανηγυρίζει για το αυτονόητο - Λύθηκε το πρόβλημα θέρμανσης


Τέλος στο πρόβλημα της θέρμανσης, μετά από τρία χρόνια αγώνων και μέσα από συλλογική προσπάθεια, δόθηκε για το Σχολείο Καντάνου στα Χανιά, το οποίο "φιλοξενεί" περίπου 70 μαθητές Γυμνασίου και ΕΠΑΛ, καθώς σήμερα εγκαταστάθηκε ο νέος πυρηνολέβητας.

Πολλοί ήταν αυτοί που συνέβαλαν στο να γίνει ένα "όνειρο πραγματικότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά o πρώην Διευθυντής του σχολείου και καθηγητής Πληροφορικής κ.Νίκος Σμυρναίος.

Ο κ. Σμυρναίος έκανε ιδιαίτερα αναφορά και ευχαριστίες στο

-Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου ΕΠΑΛ Καντάνου

- την ΟΜ.Α.Σ. (Ομάδα Αντίστασης Σελίνου)


- Τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου - Όλους τους διευθυντές & καθηγητές από το 2011 μέχρι και σήμερα που υποστήριξαν την προσπάθεια

-Τους γονείς και την καθαρίστρια του σχολείου που βοηθούν στην τροφοδότησή του.

"Το σχολείο είναι ενεργό. Συλλογικές προσπάθειες όπως αυτή δείχνουν πως το Σχολείο μας όχι απλώς αξίζει να παραμείνει ανοιχτό αλλά μπορεί να γίνει κοιτίδα πολιτισμού, παράδειγμα ομαδικού πνεύματος και πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής", καταλήγει ο κ. Σμυρναίος απευθύνοντας για μια ακόμη φορά ευχαριστίες.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο πλέον απαλλάσσεται από τα έξοδα θέρμανσης καθώς το ελαιοτριβείο της Καντάνου θα το προμηθεύει δωρεά με πυρηνόξυλο.

Έτσι, οι 70 μαθητές, εκ των οποίων πολλοί δανύουν χιλιόμετρα καθε μέρα για να φτάσουν στο σχολείο, δεν θα κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

Δικό μας σχόλιο και κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι ότι αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο λογίζεται πλέον σαν όνειρο.

ΠΗΓΗ: http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=155643&cid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου